Scroll Top

6 rețete marca Zepter România perfecte pentru prânzul pascal

 

Un prânz pascal reușit este despre un meniu delicios, dar și despre rapiditate și simplitate în bucătărie. Primul workshop Cooking Class by Zepter România aduce o selecție de 6 rețete potrivite pentru masa de Paște, rețete gustoase, aspectuoase și ușor de gătit, care să fie atât  pe placul familiei, cât și al oaspeților. Totul simplu, practic și aplicabil imediat, fiindcă Zepter e în primul rând despre utilitate și simplificarea vieții.

  1. Paste cu legume:

O sticlă roșii pasate IMG_1100

Zuchini mic

Ardei gras tricolor

Capere

Măsline negre

Ciuperci 200 g

Paste făinoase- 100 g

100 ml apă

Busuioc, piper mozaic

2 linguri ulei măsline

Se pun toate ingredientele (cu excepția uleiului și a mirodeniilor) în vasul Zepter rece. Sursa de căldură se dă la mediu timp de 5 minute după care se reduce la minimum și se păstrează timp de aproximativ 20 minute. La final se adaugă uleiul, busuiocul și piperul proaspăt măcinat.

  1. Salată de vinete:

Vinete

Ceapă

Ulei

Vinetele se taie pe jumătate și se așază în vasul rece cu coaja pe bază. Sursa de căldură se dă la mediu până când acul indicator al termocontrolului ajunge la jumătatea zonei verzi. Se oprește sursa și se mai lasă aproximatv 10 minute cu capacul pus. Vinetele se scot din vas, se scoate miezul acestora cu lingura și se lasă la scurs într-un vas strecurătoare.

Apoi, în recipientul de la Micsy se pun vinetele scurse, ceapa și uleiul și se mixează totul cu multicuțitul.

  1. Friptură cu sos de portocale și orez basmatiIMG_0853

Piept de pui dezosat

3 portocale

1 lingură de muștar

2 linguri de miere

1 ardei mic chili

mix condimente: scorțișoară, turmeric, ghimbir, usturoi praf

orez basmati

Pieptul de pui se masează cu mixul de condimente, apoi se așază în vasul de frigere rece, iar sursa de căldură se potrivește la mediu timp de 5 minute. În acest timp, se va face suc de portocale cu More Juice Press. După cele 5 minute, se întoarce pieptul, se adaugă sucul, muștarul și ardeiul chili, iar sursa de căldură se dă la minim timp de 10 minute. Se adaugă mierea și se oprește sursa, după care se mai lasă 15 minute.

Orezul basmati:

Se pune o masură de orez cu două măsuri de apă la fiert pe sursa de căldura medie. Cand acul indicator este la jumătatea zonei verzi se oprește sursa și se lasă 15 minute cu capacul pus.

  1. Ouă colorate cu hârtie creponată

OuăIMG_0814

Apă

Oțet

Hârtie creponată

Apa și oțetul se toarnă într-un vas Zepter. Deasupra vasului se așază  un alt vas perforat în care se pun ouă albe degresate. Se pune capacul și se lasă să se fiarbă în aburi  timp de 10 minute.

Hârtia creponată de taie în pătrate de 15×15 cm și se umezește ușor. Fiecare ou se împăturește complet în hârtie și rămâne așa timp de aproximativ 3 minute, până se usucă hârtia. Se desfac ouăle și se ung cu ulei.

  1. Friptură de vită cu sos de ciuperci, piper verde, mascarpone și ricotta

Se încinge un vas grill la sursa medie până cIMG_0875ând acul indicator intră în zona verde a termocontrolului cadran dry. Se așază friptura în vas, se presează ușor cu furculița, se pune capacul și se lasă 1,5 minute. Se întoarce pe partea cealaltă și se lasă tot 1,5 minute.
Se oprește sursa și se mai lasă cu capacul pus timp de 5 minute. Apoi se scoate friptura și se lasă la odihnit.

În acest timp se pun în vas ciupercile tăiate felii subțiri și piperul verde și se dă drumul la sursa de căldura timp de 5 minute. Se adaugă 2 linguri de ricotta și 4 de mascarpone, se amestecă și se oprește sursa.  Se mai lasă 2-3 minute.

  1. Miel în cupolă

O pulpă de miel sau spată (lamb knuckle)IMG_0885

4 cepe roșii

500 g morcovi

1 kg cartofi

Mix de plante mediteraneene – cimbru, rozmarin

Mix de condimente – după gust (boia, tumeric,ardei iute/chili, chimen, fenicul)

Piper mozaic

Opțional – puțin vin rose

Se asezonează bine mielul cu mix-ul mediteraneean, apoi se așază în vas, fără a adăuga niciun fel de grăsime. Se pun lângă miel legumele curățate, spălate și tăiate în bucăți mari, se acoperă și se lasă 5 minute la temperatură medie. Apoi se reduce sursa la temperatura minimă pentru ca totul să se pregătească încet, în suc propriu 75 min. Din când în când se agită vasul. După 75 min, se ridică vasul de pe sursa de caldură și se lasă acoperit încă 15 min. În ultimele 15 minute de pregătire, se poate turna ușor și puțin vin rose (nu este neapărat necesar deoarece în vasele Zepter totul se poate găti fără adaos de lichide, în suc propriu). Se servește cu ceapă verde și ridichi.

Despre Zepter International

Zepter International este o companie multibrand care produce, vinde şi distribuie în întreaga lume bunuri de consum exclusive şi de cea mai bună calitate, în principal prin propria reţea de consultanţi de vânzări, dar şi prin magazine exclusiviste.

Domnul Philip Zepter nu este doar fondatorul companiei, ci şi fondatorul filosofiei Zepter – o filosofie a stilului de viaţă sănătos şi a perfecţiunii orientate către menţinerea sănătăţii generaţiilor actuale şi viitoare şi către soluţionarea problemelor ecologice.

Gama largă de produse Zepter cuprinde: produse medicale, produse cosmetice, accesorii artistice pentru casă, produse pentru igienizarea locuinţei şi securitatea casei, servicii bancare, asigurări şi telecomunicaţii, precum şi produse de lux.

Mai multe detalii despre produsele și filosofia Zepter regăsiți pe www.zepter.ro și pe www.wawromania.ro.