Scroll Top

HempFlax si Carmeuse lanseaza Casa Verde Canepa – proiect complementar Casa Verde Plus prin care ofera zidarie din canepa si var pentru inca 3 case

 

HempFlax, companie olandeza lider pe segmentul de cultivare si procesare canepa, si Carmeuse, principalul producator de var la nivel mondial, sustin proiectul Casa Verde Plus, lansat ieri de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. Companiile demareaza un proiect paralel, Casa Verde Canepa, prin intermediul caruia ofera materia prima pentru zidarie, realizata din puzderie de canepa si var,  pentru 3 case in plus fata de cele selectate de Minister.

img (2)

Astfel, cei care fie nu au depus dosarul de inscriere in programul initiat de Minister, fie nu s-au calificat, pot sa acceada la acest proiect, care acorda produse in valoare de aproximativ 5000 de euro pentru fiecare dintre cele 3 case. Perioada de inscriere va avea loc incepand cu data de 1 octombrie si pana la 31 decembrie 2016. Toate informatiile despre program vor fi disponibile in curand pe site-ul  casaverdecanepa.com.

„Impulsionati de proiectul Casa Verde Plus, am initiat un proiect paralel, tocmai pentru  a incuraja acest mod de a construi ecologic si de a oferi case model pentru cei care sunt interesati. Faptul ca AFM a inclus materialul din canepa si var in programul Casa Verde Plus ne-a dat un imbold sa  finantam aceasta varianta de zidarie ecologica, avand in vedere ca promovam de curand zidaria din canepa si var 100% romaneasca, in postura de producatori ai materiei prime”, explica Oana Suciu, Director General, HempFlax Romania.

Te rugăm să accepți cookie-urile de statistici, marketing pentru a urmări acest video.

Cine se poate inscrie in programul Casa Verde Canepa?

Poate depune dosarul pentru inscriere in program orice persoana fizica ce are in vedere fie construirea, in regie proprie, a unei case noi, fie un proiect de renovare.

“Cele mai importante criterii de selectie sunt ca toata zidaria sa fie realizata din canepa si var si ca proiectul sa se doreasca a fi finalizat in perioada de primavara – vara  a anului 2017. Selectia se va realiza printr-un concurs de proiecte. Toate vor fi incarcate pe site-ul casaverdecanepa.com si votate online de public urmand ca, in luna ianuarie, primele 10 proiecte din votul online sa fie analizate de o comisie mixta. Tocmai pentru ca ne permitem o rapiditate mai mare decat sistemul de stat, estimam ca cele 3 case vor fi realizate in perioada mentionata”, adauga Oana Suciu, Director General, HempFlax Romania.

Zidaria izolanta va fi realizata din puzderie de canepa si var. Puzderia de canepa este produsa de HempFlax in judetul Alba si constituie un produs secundar ce reprezinta partea lemnoasa a tulpinii, rezultata dupa extragerea fibrelor tehnice si intrebuintata ca material pentru constructii ecologice.

img (1)

Varul va fi asigurat de Carmeuse Holding, lider mondial in fabricarea produselor pe baza de var si calcar. Carmeuse ofera solutii performante, economice si prietenoase cu mediul, pentru o gama larga de aplicatii in domeniul industrial, comercial si de mediu. Cu peste 150 de ani de experienta in producerea varului, a calcarului cu continut ridicat de calciu, varului cu diverse granulatii si agregatelor, compania ofera produse indispensabile marilor industrii din domeniul otelurilor, energiei, mediului si constructiilor.

img (3)

Casa Verde Canepa vine in paralel cu programul lansat ieri spre dezbatere publica de catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Casa Verde Plus. Acesta finanteaza in premiera in Romania termosisteme din materiale ecologice, sisteme de acoperisuri verzi, sisteme de monitorizare si eficientizare a consumului de energie, apa, gaz si sisteme eficiente de iluminat pe baza de led cu consum redus de energie si durata de viata superioara.

Carmeuse Holding si HempFlax se alatura Administratiei Fondului pentru Mediu in demersul acesteia de a indemna si sprijini constructorii in a folosi surse regenerabile pentru optimizarea energetica a cladirilor: izolarea locuintelor (canepa, lana, vata minerala bazaltica, pluta, perlit, celuloza), zidarie din canepa si var, dar si finisaje (tencuieli, adezivi, vopseluri si amorse, fara Compusi Organici Volatili) folosind materiale cu amprenta redusa de carbon, non-toxice si din surse regenerabile cu impact implicit asupra calitatii mediului interior.