Scroll Top

Signature A – primul salon din Bucuresti care utilizeaza exclusiv produse organice

 
DSCN8731 (Demo)

Signature A a luat nastere in baza conceptului de Head Spa si combina aromoterapia cu tehnicile de relaxare, fiind primul salon care utilizeaza exclusiv produse organice. Faceti cunostinta cu un spatiu unde energia naturii si puritatea ingredientelor se contopesc in tratamente personalizate si intr-o atmosfera de relax si regenerare atat pentru par, cat mai ales pentru minte.

Am creat acest concept din necesitatea de a delimita ingrijirea naturala a parului de cea realizata cu produse chimice. Ca trainer national pe brand-ul Oway, am observat ca in saloane, produsele organice se pierd de cele mai multe ori in multitudinea de produse chimice si, mai mult decat atat, utilizarea acestora se realizeaza simultan. Astfel, o persoana care opteaza pentru produse organice este vopsita, tratata si ingrijita alaturi de o alta persoana care foloseste produse chimice, fiind astfel expusa substantelor care pot cauza neplaceri. La Signature A, pe langa infrumusetare, ceea ce conteaza este ingrijirea ascunsa in produsele si tehnicile folosite, special create pentru a satisface chiar si cele mai exigente cerinte. Prin ambient si produsele utilizate incercam sa oferim clientelor noastre o oaza de relaxare, un spatiu intim si reconfortant, care sa le incarce cu energie pozitiva, dincolo de necesitatea si placerea de a avea grija de parul lor”, declara Adina Farcas, owner Signature A.

Niciun produs din cele folosite nu contine amoniac, resorcinol, parafenilendiamina sau parfumuri artificiale, respectand fibra capilara si PH-ul fiziologic al parului si reparandu-i structura. Absenta amoniacului elimina emisiile amoniacale, oferind astfel o bunastare atat clientei, cat si tehnicianului. Toate produsele utilizate la Signature A contin numai uleiuri esentiale din culturi bio organice si biodinamice, mai exact produse realizate din plante crescute in mod natural, pe terenuri unde nu au fost folosite pesticide sau ingrasamant timp de 25 de ani. Astfel, calitatea italiana se imbina armonios cu natura, realizand efectul terapeutic dorit, la intensitate maxima si avand la baza o abordare etica, constienta si durabila.

“Vopseaua tratament H Nectar, spre exemplu, are proprietatea de a face lifting parului cu pana la 10 ani. In plus, cu aceasta vopsea se poate colora parul chiar de 2-3 ori in aceeasi zi, fara a actiona agresiv asupra firului de par. Proteinele de bumbac din H Nectar ingroasa firul de par, redand exact textura unui par care nu a fost decolorat niciodata. Foarte important este ca pasii aplicarii sa fie respectati intocmai, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit, chiar de la prima utilizare”, adauga Adina Farcas, owner Signature A.

Inca o noutate adusa de Signature A este diagnosticarea profesionala a parului si crearea traseului personalizat cu ajutorul camerei Tricho Analyzer. Scopul este de a oferi clientelor consiliere si de a propune indrumari si tratamente specializate.

“Avand in vedere ritmul rapid in care se desfasoara activitatea in saloanele obisnuite, de cele mai multe ori se tine seama de ceea ce au nevoie cu adevarat clientele, nu se analizeaza in profunzime si nu se ofera acele informatii cu adevarat importante pentru mentinerea unui par sanatos, accentul punandu-se in majoritatea cazurilor pe elementul pur estetic. Signature A este salonul unde se analizeaza si se ofera acele diagnosticuri care evidentiaza exact problemele pe care le are fiecare clienta: de la simpla problema a aranjarii parului, pana la caderea acestuia sau despicarea varfurilor”, adauga Adina Farcas, owner Signature A.

Tricho Analyzer-ul afiseaza starea sanatatii pielii si a parului printr-o analiza in profunzime, utilizand o tehnologie video specializata, ce mareste pana la 200 de ori imaginea reala. Ecranul acestuia afiseaza imaginile scanate in timp real, atat stilistului cat si clientului, facand posibila identificarea dezechilibrelor parului si scalpului intr-o maniera simpla si imediata si comparand imaginile scalpului clientului cu cele din tabelul de tratament OW pentru par si scalp. Astfel, pe baza diagnosticului pus in urma scanarii cu Tricho Analyser-ul, se recomanda ulterior tratamente personalizate pentru nevoile fiecaruia.

Pentru ca ingrjirea sa fie completa, Signature A a pregatit si un serviciu de consultanta in alegerea tunsorii si culorii potrivite pentru fiecare persoana in parte. In urma analizei cu Tricho Analyser-ul se va opta pentru un look care sa tina seama de tipul de par si de modul cum reactioneaza acesta, de pigment, fizionomie, varsta, temperament si stil de viata, un look care sa corespunda in totalitate dorintelor si asteptarilor clientei.

Despre Adina Farcas

Adina Farcas activeaza in domeniul beauty de peste 13 ani, timp in care a trecut de la hairstylist la manager, trainer si formator. A urmat cursuri de specializare la Viena, Londra, Praga, Milano si Bologna, iar in prezent este trainer national pe brand-ul Oway.