Scroll Top

Trendul 2016 în frumusețe: armonizarea feței prin remodelarea bărbiei

 

1Intervenția de remodelare a bărbiei a surclasat în ultimul timp operaţii extrem de populare precum liposucţia, mărirea de sâni şi chiar injecţiile cu acid hialuronic. Datele statistice furnizate de American Society of Plastic Surgeons, arată că implantul de bărbie este, în momentul de faţă, cea mai solicitată intervenţie estetică.

Vârsta si predispoziția genetică pot influența foarte mult aspectul fizic, iar sportul poate face adevărate minuni, dar nu și în cazul bărbiei. Când bărbia e insuficient dezvoltată, intervenția de remodelare a bărbiei devine singura alternativă pentru a recontura linia mandibulei.

Remodelarea bărbiei, intervenția care poate ajuta rinoplastia

Mărimea bărbiei poate mări sau minimiza dimensiunea percepută a nasului, așa că de multe ori un chirurg estetician poate recomanda unui pacient această intervenție chirurgicală în locul unei rinoplastii. Studiile arată că 8 din 10 pacienţi care aveau bărbia retrasă au preferat imaginea feţei simulată pe calculator în care li s-a prelungit bărbia, mai mult decât imaginea cu nasul corectat.

,,Pentru a avea un profil echilibrat, punctul cel mai în exterior al frunţii si bărbia trebuie să formeze o linie dreaptă. Dacă bărbia se află în spatele acestei linii, înseamnă că bărbia este retrasă, iar dezavantajul cel mai mare este acela de a crea iluzia unui nas mare și lung. În cazul în care barbia se află în faţa acestei linii, înseamnă că este proemimentă. De obicei, se spune că bărbia trebuie să se afle cu 2-3 mm în spatele unei linii verticale imaginare, ce porneşte de la baza nasului către bărbie, dar în cazul bărbaților, poate fi mai proeminentă. ” afirmă dr. chirurg estetician Călin Doboș.

Remodelarea bărbiei conferă un aspect armonios și echilibrat trăsăturilor faciale și, implicit, un profil plăcut. Acesta se poate realiza prin:

  • Introducerea unui implant
  • Mutarea osului înainte, pentru a reconstrui o bărbie retrasă
  • Reducerea bărbiei proeminente
  • Liposucție prin care se îndepărtează excesul de țesut gras pentru redefinire
  • Liftingul facial și al gâtului

 

,,Pacienții trebuie să țină cont că în chirurgia estetică este esențială o atitudine realistă pentru succesul intervenției chirurgicale. Trebuie studiate mai întâi trăsăturile faciale, examinate riscurile, în special cele legate de situații medicale, cum ar fi hipertensiunea arterială, fumatul sau deficiențele în coagularea sângelui. După aceea, se stabilește metoda potrivită de realizare a mentoplaxiei, iar procesul de vindecare este relativ scurt. De cele mai multe ori, incizia se face intern – în interiorul gurii, așa că nu rămân cicatrici.” a adăugat dr. chirurg estetician Călin Doboș.

Mai multe informații despre aceste proceduri chirurgicale, dar și despre alte intervenții estetice , pe www.drdoboscalin.ro.

Despre Dr. Călin Doboș

Dr. Călin Doboș deține o vastă experiență în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 15 ani de lucru în țară, dar și prin participarea la diferite congrese internaționale în aproape toate țările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada și Asia. Acesta a reușit să aducă la noi în țară cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfecționare în străinătate, pregătirea timpurie făcută încă de pe băncile facultății, dar și sutele de cazuri soluționate anual reprezintă cartea de vizită a Dr. Călin Doboș.