Scroll Top

Andreea Verde, despre muzică și artă

 
av (Demo)

Andreea Lupescu sau mai bine zis Andreea VERDE este o artistă și se observă că iubește ceea ce face. Am observat-o pe rețele de socializare și mi s-a părut o persoană interesantă, atât datorită look-ului, fotografiilor cât și activității sale,  mai ales că în această vară a lansat și primul clip din cariera solo. Aflați mai multe aici despre ceea ce înseamnă viața de artist a Andreei și care sunt planurile ei de viitor.

 1. Când și cum a început povestea Andreea Verde?

Povestea a început de când mă jucam cu smaraldele bunică-mii. Și totul a continuat natural. O paradă a străzii în Zurich în care am vazut multe persoane cu părul colorat, primele șuvițe verzi în clasa a 11-a de Sf Andrei. Pas cu pas, până în prezent. Turcoaz și verde.

 1. Ai un look mai puțin obiș Cum l-ai descrie?

Nu l-aș descrie. Pentru asta există fotografii, clipuri și repere personale. Cineva care îmi analizează lookul are deja un bagaj în spate, anumite criterii și repere culturale. Așa că “mai puțin obișnuit” bănuiesc că e suficient.

 1. De curând ai lansat primul tău videoclip. Spune-mi mai multe de conceptul videoclipului și despre mesajul piesei.

Did you get my kiss? face parte din proiectul My Lost Child pe care l-am dezvoltat împreună cu artista Shoshana Rose Stern, care ține workshopuri de performing-art în Londra. A venit în vizită la București și împreună cu compozitorul și producătorul Horațiu Vlădilă am transformat totul într-o poveste cu accente albe și verzi filmată de regizoarea Raluca Porumbacu.
Did you get my kiss? este primul pas dintr-o serie de capitole care vorbesc despre iubirea adevarată, despre experiența energetică pe care o ai atunci când te conectezi cu cineva, despre modul în care totul se schimbă în tine în urma unor reacții chimice, psihologice și fizice.
Iar joculețul e următorul: de fiecare dată când eu și Shoshana ne vom intalni în alt oraș, vom continua cu un nou episod. Probabil următoarea oprire este Londra.

 1. Care a fost momentul când ai știut că vrei să faci muzica?

Mama spune că de când eram în burtă mă agitam atunci când auzeam muzica. Altfel, am simțit mereu să cant, să ascult muzica și, mai apoi, pe la 18-19 ani – să și compun.

 1. Cum ti-ar plăcea să evoluezi pe plan muzical?

Simt ca trebuie sa trec prin mai multe zone, până să se adune totul într-o armonie despre care să spun “ăsta e soundul Andreea Verde”. Mai am de învățat, de experimentat, de văzut, de cântat, de umblat.

 1. Cu ce artisti autohtoni/ internationali ti-ar placea sa colaborezi?

Am ditamai lista. Aș face și fuziuni cu designeri, dansatori, artiști vizuali. Dar despre asta cred că trebuie să facem un interviu separat. Admir arta oamenilor dedicați și nu aș ezita să colaborez cu ei.

 1. Care este cel mai puternic sentiment atunci când ești pe scenă?

Sentimentul “de pe scenă” este atât de copleșitor încât e ca atunci când visezi că ai altă viață. Toate senzațiile se amplifică, apare și adrenalina, trecutul și viitorul dispar și nu ramane decât MOMENTUL. Prezentul.

 1. In afară de muzică, ce pasiuni mai ai?

Cinematografia (cu slăbiciune către Nouvelle Vague), divele de altă dată (Brigitte Bardot, Anna Karina), pictura (suprarealismul), designul vestimentar.

 1. Care este sursa ta de creativitate?

Sursa. Sursele. Călătoriile, oamenii pe care ii intalnesc, cărțile, filmele, tablourile, poveștile bătrăneilor simpatici din autobuze.

 1. Care este cea mai mare provocare a unui artist?

Să nu se blazeze, să nu ajungă sa facă totul ca un robot. Un artist trebuie sa facă ce simte. Mereu.

 1. Ce proiecte urmeaza?

Un clip nou în toamnă a unei melodii cinematice tare dragi mie la care am lucrat mult (de prin martie), un nou episod cu Shoshana, o colaborare experimentală cu un doctor în muzica electronică și niste sesiuni live surpriză.

 

Interviu realizat de Ramona Șuța

PR Executive Creative Ideas