Scroll Top

Care sunt cele mai ciudate 3 limbi straine din lume

 
www.annsophiefalter.com (Demo)

Daca pentru unii dintre noi, atunci cand auzim de limbi straine dificile ne gandim la finlandeza, la cuvinte care incep cu o litera si se termina dupa 30-40 de caractere precum majoritatea cuvintelor din limbile germanice, ne gandim la caracterele chinezesti sau la semnele din limbile arabe, pe glob exista o alta definitie atunci cand lingvistii vorbesc de limbi straine dificile. Multe dintre ele au elemente atat de arhaice in compozitia lor incat nici nu exista corespondent in limbajul modern pentru anumite sunete. Mai mult, majoritatea dintre ele sunt pe cale de disparitie ori pentru ca mai exista foarte putini vorbitori ori pentru ca nu exista transcriere fonetica a acelor limbi intr-un limbaj scris. Majoritatea se gasesc in zona Americii de Sud, Africii dar si zona Australiei si Oceaniei. Concret astazi, DEX ONLINE NET va invita intr-o incursiune lingivistica mai putin obisnuita.

3.Piraha

Limba este vorbita de tribul Amazonian Piraha. Ca zona geografica de raspandire, vorbitorii au casele in zona raului Maisi din Brazilia. Pirahã nu a fost inteleasa niciodata de catre alti vorbitori de alte limbi din bazinul Amazonului si mai ales de europeni sau alte popoare, pana cand un cult neo protestant din statul American UTAH a trimis in regiune un lingvist pe nume Daniel Everret si a facut o descriere acestei limbi. Potrivit acestuia, in Piraha exista doar 7 consoane si 3 vocale si nu are pronume personale. Mai mult decat atat, nu exista corespondent in piraha pentru cifre si atunci cand sunt nevoiti sa numere vorbitorii folosesc concept de genul „putini/putine”, „multe/multi”.

2. Ayapa Zoque

Este o limba cunoscuta de doar doi oameni, care traiesc în Mexic si care, paradoxal refuza sa vorbeasca intre ei dintr-un motiv extrem de simplu – fiecare dintre ei au origini in familii rivale care in perioada imperiului Aztec se razboiau. Ca origini, limba Ayapa Zoque este o limba zoqueiana, s-a vorbit de cateva mii de ani in zona sudica a Mexicului, central ei de dezvoltare fiind satul Ayapa, un sat aflat la 10 km est de orasul Comalcalco, statul Tabasco din sud-estul Mexicului. Din pacate nu exista o versiune scrisa a limbii Ayapa Zoque in ciuda tuturor eforturilor lingvistilor.

1.Taushiro

Fabulos sau nu, limba Tashiro este singura limba vorbita doar de un singur om de planeta, pe numele sau Amadeo Garcia. Radacinile ei se pierd in perioada imperiului olmec, si pe atunci era un dialect izolat. Ea s-a format in urma cu cateva mii de ani in apropierea raurilor Tigre si Aucayacu, in apropierea Ecuadorului. Vorbitorul, chiar daca traieste intr-un sat cu 20 de alte persoane, doar el mai cunoaste limba. Lingvistii nu au descoperit nicio asemanare cu alte limbi sud-americane sau cu oricare alta, fiind considerata o limba extreme de izolata. Ca si idée, sistemul de cifre este limitat de la 1 la 10, iar pentru numere mai mari, vorbitorul este nevoit sa-si foloseasca degetele de la maini si picioare si sa le arate intr-o ordine de la stanga la dreapta.

Daca vreti sa descoperiti si voi cuvinte interesante in limba romana sau care rimeaza intre ele, puteti accesa site-ul DexOnline.Net.