Scroll Top

Din atenție pentru memoria ta, Ropharma lansează Memogink și Magnozen în cadrul campaniei “Îți mai aduci aminte când…”

 
img-1 (Demo)

Problemele de memorie apar indiferent de vârstă, și asta pentru că stresul, oboseala sau circulaţia cerebrală proastă își fac resimțită prezența la vârste tot mai fragede. Ropharma lansează campania “Îți mai aduci aminte când…”, prin care își propune să sprijine memoria și să ofere energia necesară pentru a construi în continuare cele mai frumoase momente. În acest sens, Ropharma recomandă Memogink, suplimentul alimentar care amelioreaza fluxul sanguin, îmbunătățind microcirculația și memoria. Acesta, în combinație cu Magnozen, ajută la refacerea echilibrului mental și fizic al organismului.

img-1

Memoria este cea care stochează informațiile din exterior și ne ajută să fim mai atenți, să facem corelații istețe la timp, să fim bine informați și să păstrăm cele mai frumoase amintiri. Pe scurt, memoria este unul dintre cele mai importante bunuri pe care le deținem, de aceea trebuie îngrijită corespunzător.

De ce apar problemele de memorie?

Lipsa de concentrare și deficitul memoriei apar tot mai frecvent, nu doar la persoanele în vârstă, ci și la tinerii care trăiesc sau lucrează în condiții de stres. Studiile realizate de Universitatea din California arată că expunerea prelungită la hormonii de stres afectează hipotalamusul, zona din creier implicată în procesul de învățare. Acest proces împiedică buna funcționare a creierului și accesul la informaţiile stocate în memorie, declanșând acele „avarii de memorie”.

În momentele în care apare stresul, creierul suferă un proces de „înghețare” pentru o anumită perioadă, motiv pentru care se poate întâmpla ca pacientul să nu își mai amintească diferite nume  sau situații pe care înainte le cunoștea foarte bine. De asemenea, diferenţele de expunere la stres explică de ce unele persoane au performanţe cognitive foarte slabe, iar alţii foarte bune”, explică Florența Crețu, specialist Ropharma.

Efectele negative asupra memoriei și a celorlalte abilități cognitive sunt semnificative, chiar și în cazurile în care stresul se manifestă pe termen scurt. Dacă vorbim de perioade mai lungi, de cel puțin 3-6 ani, de expunere la stres, trebuie să știm că acesta afectează pe termen lung memoria, dar și celelalte capacități cognitive.

img-3

Cantitatea cat și calitatea somnului sunt, de asemenea, importante pentru memorie. Dacă dormim prea puțin, starea de oboseală va interfera cu capacitatea de concentrare. Un alt aspect de care trebuie să ținem seama este nutriția, care trebuie să includă proteine și grăsimi, ce ajută creierul să funcționeze la parametri normali. Deficiențele de vitamina B1 si B12, de exemplu, pot duce la pierderea memoriei.

Deficiențele de memorie pot apărea și în urma administrării unor medicamente, precum antidepresivele, antihistaminicele, medicamentele pentru anxietate, tranchilizantele, somniferele și medicamentele pentru dureri, administrate după intervențiile chirurgicale.

Consumul excesiv de alcool este de asemenea recunoscut ca fiind o cauză a pierderii de memorie. Fumatul este un alt factor care dăunează memoriei prin reducerea cantității de oxigen care ajunge la creier, studiile arătând că fumătorii uită mai repede decât cei care nu fumează.

Memogink și Magnozen  – protejează memoria și refac echilibrul fizic și mental

Revista științifică britanică “Nature” a demonstrat faptul că peste 20% dintre oamenii de știință obișnuiau să consume suplimente alimentare pentru a-și stimula concentrarea și memoria, iar în același timp dobândeau fluență verbală și viteză de procesare a informațiilor. Suplimentele alimentare ajută memoria, în special în perioadele în care suntem supuși unui efort intelectual intens care nu face altceva decât să ne bulverseze.

Memogink cu extract uscat de frunze de Ginkgo biloba susține oxigenarea creierului, crmemoginkește performanțele intelectuale, dar și capacitatea de memorare și învățare, ameliorând fluxul sanguin și îmbunătățind microcirculația. Cu un complex de peste 40 de ingrediente naturale active în compoziția sa, cele mai importante fiind antioxidanții (flavonoide și terpenoide), Memogink îmbunătățește semnificativ memoria și totodată întărește sistemul imunitar. Beneficiile acestui supliment se datorează extractului de Ginkgo biloba, plantă medicinală ale cărei proprietăți pentru stimularea memoriei sunt intens recunoscute: combate radicalii liberi, compuși dăunători organismului, reduce lipsa de energie și oboseală mintală, crește eficiența metabolismului.

Magnozen este un supliment alimentar care reface echilibrul mental și fizic perturbat al organismului din cauza unui stil de viață solicitant. Acesta îmbunătățește starea generală și în special funcția intelectuală, asigurand prospețimea psihică prmagnozenin optimizarea memoriei și atenției și conferind o stare de relaxare benefică.

Datorită conținutului de magneziu și vitamina B6, acesta contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, la reducerea oboselii și extenuarii și la menținerea sănătății psihice. Zincul contribuie la funcția cognitivă normală, iar extractul de Rhodiola rosea susține capacitatea de apărare a organismului la diferite tipuri de stres. Astfel, Magnozen asigură o reechilibrare a întregului organism, fiind un adjuvant eficient în stările depresive și anxioase, prin relaxarea psiho-emoțională și inducerea stării de calm și relaxare, și revigorează organismul contribuind la starea de bine și refacerea bunei dispoziții.

Despre Ropharma

Ropharma este o companie românească ce funcționează după un business integrat prin distribuție a produselor farmaceutice și parafarmaceutice, comerț cu amănuntul prin propria rețea de farmacii, producție de medicamente, suplimente alimentare și lapte praf prin fabricile din Târgu Mureș, Chișinău și Doștat (jud.Alba) și servicii medicale prin spitalul privat multidisciplinar Sfântul Constantin din Brașov.

Pentru mai multe detalii, accesați: http://www.ropharma-healthcare.ro/ sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/RopharmaHealthcare.ro.

#itimaiaduciamintecand #ropharmahealthcare #memogink #magnozen