Scroll Top

Frantz Adrian Diaconescu, Curios din naștere: „E mai provocator să joci cu cărțile pe față”

 
Frantz Adrian Diaconescu (Demo)

Pe Frantz l-am remarcat mai întâi într-o reclamă, iar mai apoi în minunata lume a Facebook-ului, unde, sinceră să fiu, e destul de greu să-ți atragă un om atenția. Am văzut încă de la început că se află peste tot și m-am întrebat cum găsește timp și energie să  facă atâtea lucruri. După ce i-am citit și cartea, am descoperit un om cu un umor contagios, un om care privește viața cu lejeritate și cu un optimism pe care nu ai cum să nu îl apreciezi. Ca să fiu sigură că nu are câteva clone cu care lucrează cot la cot, am decis să aflu mai multe despre toate proiectele în care se implică, iar el m-a făcut să înțeleg cum curiozitatea duce, după multă muncă, la împlinirea oricărui vis.
Creative Ideas: Frantz, spune-ne mai întai cine e Frantz. Ești model, dj și producător, scriitor, realizator al emisiunii „Curios din nastere” și prezentator de evenimente. Cum au loc atâtea valențe artistice într-o singură personalitate?
Frantz Adrian Diaconescu: Sunt un tip curios și atras de a afla răspunsul la aceeași întrebare: cine e Frantz și ce poate să facă, de fapt? Îmi place să descopăr profunzimile vieții, adresându-mi tot felul de întrebări. Ca de exemplu cum ar fi să fiu model și ce ar însemna asta, de ce n-aș scrie o carte captivantă, cum e să fii responsabil de atmosfera unei petreceri sau să creezi sunete, cum e să îți construiești propriul show, să prezinți un eveniment, șamd. Mă hrănesc cu emoțiile din spatele fiecărui lucru pe care îl fac, îmi place să-mi manifest creativitatea și apoi să mă bucur de „creație”. Cred că orice om poate reuși orice își propune dacă vrea cu adevărat și are în minte tabloul viziunii deja materializate. Îmi place viața și cred că ne oferă orice ne dorim, doar că nu îndrăznim să credem că am putea materializa visurile, nu îndrăznim să credem că merităm mai mult. Totul pleacă din minte și din credința în tine. Iar insuccesului îi găsim destul de ușor scuze, la asta se pricepe mintea destul de bine, așa că ne „adăpostim” sub această umbrelă în care oamenii își plâng de milă.
Voi scrie câteva link-uri ce vin să completeze această întrebare:
Blog: http://curiosdinnastere.ro/
Fb: https://www.facebook.com/CuriosDinNastere
https://www.facebook.com/frantzro
Radio: http://curiosdinnastere.ro/category/radio-show/
Tv: http://curiosdinnastere.ro/category/incognito/
Carte:http://curiosdinnastere.ro/cartea-mugetarile-lui-frantz-curios-din-naștere-jurnalurban/
Jurnalism: http://curiosdinnastere.ro/playboy-februarie-2015/
Producție muzicală: http://www.beatport.com/artist/frantz/158566
Mix-uri Dj: https://www.mixcloud.com/frantzro/
Fb music: https://www.facebook.com/frantzmusic
CI: Cum arată o zi obișnuită din viața ta?
FAD: Mă trezesc pe la 9-10 și îi mulțumesc Universului pentru o nouă zi, apreciindu-mi sănătatea și întreaga mea viață așa cum este. În timp ce-mi beau ceaiul, citesc presa și îmi verific mesajele, verific task-urile din respectiva zi. Apoi lucrez la proiectele pe care le desfășor în paralel și care țin de conceptul „Curios din naștere”, iar asta presupune inclusiv diverse întâlniri. Spre seară merg la antrenament sau la un eveniment, apoi fug la radio că începe emisiunea. După, ieșim în gașcă în oraș sau la film, sau mă întorc acasă să citesc o carte sau să continui să lucrez. Îmi place să lucrez, e provocator.
CI: Când, cum și de ce ai început să scrii?
FAD: Atunci când eram mai mic, pe la 16 ani, îmi plăcea mult de o tipă, dar fiind timid, limba mi se legă de molari și în loc să formeze o praștie care să arunce cuvintele afară, jongla cu acestea în interior. Tot ce făceam era să conjug „a face” la toate timpurile, precum un robot stricat, iar asta nu e deloc cool. Toate trăirile mele interioare nemanifestate mi-au dezvoltat imaginația și m-am gândit cum să maximizez calitățile pe care le am pentru a o cuceri. Astfel, am început să scriu pe foi tot ce îmi doream să vorbesc cu ea, lucruri generaliste prezentate într-o lumină amuzantă, iar asta m-a ajutat după discuții naturale la telefon să reușesc să ieșim împreună. Umorul și relaxarea deschide întotdeauna uși. Ulterior, mi-am dat seama că în situațiile limită iese „adevărul” la iveală, iar din mine asta a ieșit.  Din fiecare „iese” ceva în situațiile care te presează, iar în acele momente te cunoști mai bine.
CI: Am citit cartea ta și mi-a plăcut umorul cu care sunt tratate situațiile, dar și faptul că par foarte natural și sincer expuse. Ai spus că volumul este 90% autobiografic, așadar nu pot să nu te întreb: cât de greu ți-a fost să te expui în acest fel?
FAD: Nu mi-e teamă de penibil și nici să fiu vulnerabil, să recunosc ceea ce sunt fără să port nicio mască. Nu e nimeni perfect, iar jocul de-a v-ați ascunselea denotă frică și slăbiciune. E mai provocator să joci cu cărțile pe față și să-ți arăți emoțiile, să fii corect… m-aș plictisi să nu o fac. Mulți se tem să se deschidă pentru că poți fi ușor rănit, dar când ești „dezbrăcat” și îți asumi și crezi în acea vulnerabilitate, nimeni nu are cum să-ți mai facă rău.
CI: Ce scrii acum?
FAD: Momentan scriu o nuvelă care combină drama cu umorul, un fel de râsul-plânsul relațional al căror lacrimi și râsete nervoase pleacă din fața oglinzii. E despre povestea mea, nu pot dezvălui mai multe, dar stați prin preajmă. Povestea asta vreau ulterior să o transform și într-o piesă de teatru și într-un film.
CI: Cum trebuie să fie o persoană că să facă tot ce faci tu?
FAD: Tot ce face fiecare om e unic și asta e grozav, pentru că ne putem inspira unii de la alții. Tot ce fac eu sunt decizii luate din ceea ce am simțit să fac de-a lungul vieții, am fost curios să descopăr atât viața infinită din interior cât și pe cea din exterior care e o manifestare a gândurilor noastre conștiente sau inconștiente. Îmi place competiția cu mine însumi și să mă dezvolt, și să-i ajut și pe cei din jur să își realizeze, la rândul lor, visurile. Îmi place sentimentul de a fi într-o mare familie, uniți, aici, pe Planeta Albastră.
CI: Care este cel mai îndrăzneț vis al tău din punct de vedere profesional?
FAD: Să ajung între cei mai buni pe plan internațional în ceea ce privește muzica electronică și să am gig-uri peste tot prin lume. Îmi place să-mi împart cu oamenii energia pozitivă, iar în momentele în care mixez am niște trăiri fantastice.
CI: Ce mai face Frantz în 2015?
FAD: În 2015 consolidez pilonii conceptului „Curios din naștere” și îi unesc creând o casă, precum degetele unite ce formează un pumn puternic. Și am nevoie de ajutor, așa că susținerea voastră contează!
Autor: Bianca Matei, PR Executive Creative Ideas