Scroll Top

Lentilele Transitions® de la Essilor și Academia Titi Aur, împreună într-un parteneriat de conștientizare a unei vederi bune la volan

 
2 (Demo)

Vederea este cel mai important simţ care contribuie în luarea deciziilor la volan, așa că acțiunile de conștientizare au devenit necesare pentru prevenirea accidentelor rutiere. ,,Siguranţa la volan începe cu o vedere bună” este mesajul pe care Transitions® îl transmite prin parteneriatul cu Academia Titi Aur. 

80% din tulburările vizuale pot fi prevenite sau vindecate, însă gradul de conștientizare a oamenilor este scăzut, iar accesul la ochelarii de calitate este, în continuare, limitat. Potrivit Organizației Mondiale A Sănătății, în fiecare an, 1,25 milioane de persoane sunt ucise în accidente rutiere și peste 50 de milioane sunt rănite grav. Având în vedere că numărul de vehicule programate se va dubla până în 2040, aceste cifre pot crește. În plus, majoritatea şoferilor nu îşi dau seama că este necesar să îşi protejeze ochii de lumina puternică atunci când este soare sau de strălucirile luminoase care apar brusc, atunci când conduc pe timp de noapte.

,,Lumina puternică a soarelui, ceața și drumurile umede ne pot pune în pericol siguranța, însă există unele metode prin care ne putem proteja. Vizibilitatea bună la volan se bazează pe o combinație de factori: protejarea vederii de strălucirile luminoase și reflexii, dar și necesitatea de a avea un contrast nocturn clar. Lentilele potrivite ajută la îndeplinirea acestor cerințe și asigură o protecție eficientă împotriva efectului de orbire, cu o acoperire antireflexivă. De asemenea, studiile au demonstrat că unele culori ale lentilelor, precum maro sau gri ne ajută să identificăm semnalele luminoase, precum semafoarele sau stopurile de frână și astfel, ajută la creșterea timpului de reacție.” a explicat Adrian Lungu, Director Tehnic Essilor.

Parteneriatul dintre lentilele Transitions® și Academia Titi Aur are scopul de promova vederea ca element-cheie pentru siguranţa la volan prin activități destinate creşterii nivelului de conştientizare. Essilor va susține în următoarea perioadă siguranța rutieră prin furnizarea de mesaje, date și analize și va contribui permanent la dezvoltarea și inovarea gamelor de produse care să răspundă nevoilor șoferilor, dar și a pietonilor și participanților la trafic care sunt vulnerabili, precum bicicliștii și motocicliștii.

Lentilele Transitions® se adaptează în funcție de lumină și condiții meteorologice de la incolor la colorat, la interior şi în aer liber, pentru orice tip de lumină.  De asemenea, sunt mai receptive la schimbarea condițiilor de lumină decât generațiile anterioare și protejează vederea de cel puțin 20% din lumina albastră dăunătoare din interior și peste 85% din aer liber. Acestea pot fi găsite în opticile partenere Essilor în următoarele game: Transitions® Signature® VII, care oferă până la de 3 ori mai multă protecţie decât lentilele standard; Transitions® XTRActive®, cu până la de 5x mai multă protecţie decât lentilele standard, Transitions® VANTAGE, singurele lentile de zi cu polarizare variabilă; lentilele FLASH TO MIRROR activate de Transitions®, care oferă un efect ușor de oglindă modern și Transitions® DRIVEWEAR®, lentile de soare adaptabile pentru condus. Mai multe detalii, pe: www.essilortransitions.ro.

Despre Essilor

Lider mondial în rândul companiilor producătoare de lentile de ochelari, Essilor realizează și comercializează o gamă largă de lentile pentru îmbunătățirea și protejarea vederii. Misiunea companiei este aceea de a îmbunătăți viețile oamenilor prin îmbunătățirea vederii. Pentru a-și îndeplini această misiune, Essilor investește anual peste €200 milioane în cercetare și dezvoltare, angajându-se să aducă pe piață în permanență produse noi, mai eficiente. Mărcile sale reprezentative sunt Varilux®, Crizal®, Transitions®, Eyezen™, Xperio®. De asemenea, Essilor dezvoltă și comercializează echipament, instrumente și servicii pentru profesioniștii din domeniul îngrijirii oculare.

Essilor are 61,000 de angajați în întreaga lume. Produsele sale sunt vândute în peste 100 de țări, iar compania deține 32 de fabrici, 490 de laboratoare și unități de șlefuire a lentilelor, precum și cinci centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați www.essilor.ro.

CONTACT

Departament Comunicare

Tel.: +40 21 4048 315

[email protected]