Iubitorii de nou, de mereu altfel şi de originalitate, dar mai ales de socializare, sunt mai fericiţi de când există PupUp Dinner-ul bucureştean, un restaurant mobil ce oferă experienţe social-culinare în locaţii inedite şi diferite. Deşi foarte popular în străinătate de câteva zeci de ani, în România este un concept relativ nou, care a prins viaţă abia de 2 ani prin intermediul Irinei şi lui Valentin Hristu, doi tineri mânaţi de pasiune şi tentaţi să-şi depăşească barierele culinare, dornici de networking şi de experienţe memorabile.
Foarte simpatici şi prietenoşi, cu rolul de organizatori luat foarte bine în serios, Irina şi Vali au mereu grijă să vă aşeze strategic lângă oameni cu interese comune, astfel încât conversaţia sa se lege de la sine, chiar dacă locurile sunt limitate (între 25-45). Treaba în familia PopUp Dinner e bine împărţită, astfel că Irina e responsabilă cu mâncarea bună pe baza unui meniu prestabilit (starter, main, desert), iar Valentin cu voia bună şi atmosferă pe măsură.
Deja fani declaraţi ai experienţei culinaro-sociale pop-up, nu puteam să nu împărtăşim cu voi câteva din curiozităţile la care Vali nu a ezitat să ne răspundă:
Creative Ideas: Ideea unei experienţe culinare PopUp Dinner e încă nouă la noi, povestiţi-ne cum a început totul.
Valentin Hristu: Ideea unei experienţe culinare PopUp Dinner se învârte în jurul a 3 cuvinte cheie: mâncare, socializare, noutate. Din ce motiv: mâncarea este delicioasă şi meniul se schimbă de la ediţie la ediţie, niciodată nu se repetă, având ocazia să încerci preparate inedite pe care în mod normal poate nu ai avea curajul să le comanzi din meniul unui restaurant.
Socializare fiindcă toată ideea unui PopUp Dinner este aceea de a cunoaşte oameni noi, stând la masă cu persoane necunoscute (în cazul grupurilor mari, renunţăm la fragmentare în favoarea atmosferei create de prietenia acestora). Noutate fiindcă meniul se schimbă mereu, locaţiile sunt la fiecare ediţie diferite (cu anumite excepţii unde am revenit), cum ar fi cină în teatru, în cinema, conceptstore, în spaţii de evenimente, cluburi, cafenele, ceainării, galerii de artă, iar şansele de a sta la masă cu aceleaşi persoane sunt aproape inexistente.
PopUp Dinner a început ca un mod de a pune în valoarea pasiunea Irinei pentru bucătărie, la sugestia unei prietene apropiate stabilită în Londra. Aceasta, participând la o astfel de cină, ne-a provocat să încercăm să organizăm astfel de cine în Bucureşti, cunoscându-i Irinei abilităţile culinare. Astfel, ne-am luat inima în dinţi şi am pornit pe un drum şerpuit, cu suişuri şi coborâşuri, dar presărat cu oameni frumoşi, deschişi şi cu un apetit bogat pentru bucătărie şi tot ce este nou în Bucureşti.
CI: Cum “condimentează“ fiecare membru al echipei experiența Pop Up Dinner?
VH: Membrii echipei noastre sunt oameni cu pasiuni, plini de viaţă şi săritori, pe care îi apreciem foarte mult. Avem încredere totală în ei de fiecare dată când avem o sarcină de dus la bun sfârşit şi facem o echipă unită şi omogenă. Fie că este vorba de fotografie, prelucrarea lemnului sau atenţia la micile detalii, pasiunile se pare că au reuşit să şi le descopere o mare parte, ceea ce noi vedem ca fiind un lucru important în viaţă, să îţi cunoşti pasiunea. Poate fi cel mai puternic motor de la „maşina” ta. Pasiunea Irinei pentru bucătărie o ajută să creeze meniul şi organizarea procesului de gătit pe când plăcerea mea de socializare se îmbină perfect cu cina în sine, unde am ocazia să cunosc oameni interesanţi.
CI: Fantasy Pop Up Dinner: Care sunt 2 persoane (faimoase sau nu) pe care v-ar plăcea să le aveţi invitate la un eveniment Pop Up Dinner? Şi ce le-aţi găti?
VH: Doi invitaţi pe care i-am dori la masă…Dificil, sunt atâtea persoane dintre care să alegem. În cazul meu, cred că primul invitat ar fi Quentin Tarantino, fiindcă îmi plac foarte mult filmele sale, atât la propriu cât şi la figurat. Sunt sigur că ne-am înţelege de minune. Cea de-a doua persoană ar fi Mihai Dobrovolschi, pe care, la fel, îl admir pentru ceea ce a realizat şi încearcă în continuare să realizeze în radioul românesc. Este diferit faţă de restul, iar acest lucru nu este uşor. Şi mai ştiu şi că amândoi apreciază macarea bună, de aceea aş fi curios cum li s-ar părea un Burger Surf & Turf cu vită şi rac realizat de Irina. Cred că s-ar lăsa liniştea la masă (fiindcă în rest probabil s-ar vorbi foarte mult şi s-ar râde copios).
CI: O reţetă de mâncare preferată pe care aţi include-o în fiecare ediţie Pop Up Dinner?
VH: Aceasta este o întrebare grea, fiindcă foarte rar se întâmplă să repetăm un preparat, dar dacă ar fi să alegem probabil ar fi cheesecake-ul de ciocolată albă şi rodie sau nu. Muşchiuleţul marinat în Zetea cu sos de mandarine. Sau poate supa crema de conopida cu chimion servită cu fulgi de migdale, ori poate tortul de morcovi al Irinei. Nu, probabil ar fi Wellingtonul cu dovleac copt, blue cheese, ceapă caramelizată şi nuci pecan. După cum vedeţi, ne este foarte greu să alegem un preparat, însă putem alege o caracteristică a cinei noastre să fie permanent prezentă, ca şi până acum: râsetele şi atmosfera prietenoasă create de participanţii la cinele noastre.