Scroll Top

S-a deschis House of Barbers – un salon exclusiv pentru bărbați

 

Saloanele unisex au luat locul barbershop-urilor renumite de altădată, în care atenția pentru îngrijirea masculină devenise un stil de viață. Din acest motiv, House of Barbers a lansat un concept nou în centrul Capitalei, în care barbații pot beneficia de servicii high-class într-un salon gândit special pentru ei.

Barbershop-urile, frizeriile în vogă de altădată

Anii  1880 – 1940 au reprezentat epoca de aur pentru barbershop-uri.  În acest timp, bărbații au socializat în frizeriile de sex masculin, iar acestea au cunoscut o foarte mare popularitate. Vizitarea frizerului devenise un obicei săptămânal, uneori zilnic.  Contoarele de marmură erau căptușite cu sticle colorate, scaunele frizerilor erau sculptate în mod elaborat din stejar și nuc și aveau tapițerie din piele fină. Cele mai renumite frizerii aveau chiar și candelabre de cristal agățate de plafoanele pictate în fresce. Mirosul de cireș, wintergreen, țesătură aromatizată și fum de tutun se amesteca armonios cu mirosul de uleiuri și pulberi pentru față și păr.

Atunci când saloanele de coafură au început să devină unisex, industria de îngrijire masculină şi-a pierdut identitatea și mulţi bărbaţi nu se mai simţeau confortabil în saloane. Pentru a readuce în atenția bărbaților importanța îngrijirii masculine și atmosfera barbershop-urilor de altădată, House of Barbers a creat un concept unic, special pentru bărbatul modern al zilelor noastre.

,,Stiliștii de la House of Barbers au parte de o instruire specială, total diferită de cea a specialiștilor dintr-un salon obișnuit. Cei care lucrează în saloanele unisex, de cele mai multe ori nu sunt frizeri, ci cosmetologi. Acest lucru poate face diferența între o tunsoare reușită și adaptată simetriei feței și una total nepotrivită.”, a declarat Cristian Anghel, managerul salonului House of Barbers.

Cristian Anghel este un hairstylist renumit din Buzău care, în urmă cu ceva timp, tundea legat la ochi și organiza un maraton de tuns în scop caritabil. Din dorința de a crea un concept nou, pe 10 aprilie a avut loc inaugurarea salonului House of Barbers în București.

Tuns, spălat, coafat, tratamente faciale, epilat, manichiură, pedichiură sau masaj, sunt doar câteva dintre acele servicii de care orice bărbat care se respectă are nevoie pentru un look fresh în orice moment al zilei. Pe lângă serviciile high-class și băutura din partea casei pe care o oferă clienților, salonul organizează diverse evenimente. Weekend-urile sunt dedicate petrecerilor techno private, iar periodic, House of Barbers organizează împreună cu Ciprian Ungureanu ,,Seara Frizerilor”, un eveniment de amploare care reunește cei mai buni frizeri din țară. Mai multe detalii pe: http://houseofbarbers.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/gentlemanplace/

Instagram: https://www.instagram.com/houseofbarbersbucharest/