Scroll Top

Sănătatea ochilor pe timp de vară se păstrează cu lentilele Transitions® de la Essilor

 
EVA SEAN Transitions Signature Brown and Graphite Green_ (Demo)

Vara, mai mult ca oricând, ochelarii de soare devin indispensabili pentru protejarea vederii de razele nocive directe și de cele care se reflectă din apă, nisip sau diverse obiecte strălucitoare. În același timp, expunerea fără protecție poate provoca dezvoltarea de cataractă și alte complicații oftalmologice. Ca soluție pentru aceste probleme și pentru a corecta vederea în același timp, Essilor oferă gama Transitions®, lentile inteligente fotocromatice, care își schimbă culoarea în funcție de intensitatea luminii, pentru a asigura confortul vederii.

Organizația Mondială a Sănătății notează că până la vârsta de 18 ani survine până la 80% din expunerea la UVR a unei persoane pe durata vieții. Astfel, ochelarii cu protecție sunt recomandați de oftalmologi atât pentru adulți, cât și pentru copii, la plajă, în parcuri de distracții, plimbări cu bicicleta, plimbări cu barca sau în orice loc unde există expunere prelungită la soare.

Perioadele lungi de expunere fără protecție pot provoca simptome de scurtă durată, precum ochi roșii, umflați, uscați și fotosensibili. Cu toate acestea, aspectele cele mai îngrijorătoare sunt efectele pe termen lung, care sunt cauzate de expunerea constantă și treptată la lumina soarelui, de-a lungul vieții.

Cele mai dăunătoare raze sunt cele ultraviolete, care sunt clasificate ca UVA și UVB. Specialiștii atrag atenția că nu orice tipuri de lentile oferă o protecție completă a ochilor și a pleoapelor, ci unele pot chiar altera, în timp, vederea, dacă sunt de calitate îndoielnică. Ochelarii de soare au adesea decalaje de-a lungul laturilor unde se produce expunerea, ceea ce înseamnă că nu oferă o protecție completă și sunt recomandate lentile de calitate profesională, personalizate după prescripția medicală și stilul de viață.

,,Suntem deosebit de vulnerabili atunci când ne expunem la radiațiile UV, așa că atunci când ne cumpărăm o pereche de ochelari, alegerea celei mai recente tendințe nu este singurul criteriu pe care trebuie să îl luăm în considerare. Ochelarii nu sunt doar o declarație de modă, ci servesc o funcție mult mai important și aceea de a ne proteja de radiații dăunătoare. Pentru asta, au fost dezvoltate de Essilor, pe baza multor studii și ani de cercetare, lentilele fotocromatice Transitions®, care corectează și protejează vederea, fiind incolore în spații închise și se colorează în aer liber.” a explicat Adrian Lungu, Director Tehnic Essilor.

Lentilele Transitions®  sunt mai receptive la schimbarea condițiilor de lumină decât generațiile anterioare și protejează vederea de cel puțin 20% din lumina albastră-violet dăunătoare din interior și peste 85% din aer liber.  Lentilele Transitions® pot fi găsite în opticile partenere în următoarele game: Transitions® Signature® VII, care oferă până la de 3 ori mai multă protecţie decât lentilele standard; Transitions® XTRActive®, cu până la de 5x mai multă protecţie decât lentilele standard; lentilele FLASH TO MIRROR activate pe Transitions® XTRActive®, care oferă un efect ușor de oglindă. Formula moleculară exclusivă a tehnologiei Chromea7™ face ca lentilele Transitions® Signature® VII să reacționeze mai mult și la lumina solară indirectă, în comparație cu alte lentile de acest tip. De asemenea, Eye Protect System™ este primul sistem de protecţie încorporat în materialul lentilei, care absoarbe lumina albastră-violet dăunătoare. Mai multe detalii, pe: www.essilortransitions.ro.

Despre Essilor

Lider mondial în rândul companiilor producătoare de lentile de ochelari, Essilor realizează și comercializează o gamă largă de lentile pentru îmbunătățirea și protejarea vederii. Misiunea companiei este aceea de a îmbunătăți viețile oamenilor prin îmbunătățirea vederii. Pentru a-și îndeplini această misiune, Essilor investește anual peste €200 milioane în cercetare și dezvoltare, angajându-se să aducă pe piață în permanență produse noi, mai eficiente. Mărcile sale reprezentative sunt Varilux®, Crizal®, Transitions®, Eyezen™, Xperio®. De asemenea, Essilor dezvoltă și comercializează echipament, instrumente și servicii pentru profesioniștii din domeniul îngrijirii oculare.

Essilor are 61,000 de angajați în întreaga lume. Produsele sale sunt vândute în peste 100 de țări, iar compania deține 32 de fabrici, 490 de laboratoare și unități de șlefuire a lentilelor, precum și cinci centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați www.essilor.ro/

CONTACT

Departament Comunicare

Tel.: +40 21 4048 315

[email protected]