Scroll Top

Secția Comercială a Ambasadei Austriei oferă tinerilor o alternativă: învățământul profesional de tip dual

 

CapturegdrfgdgdSecția Comercială a Ambasadei Austriei a inițiat o campanie de educare și conștientizare a tinerilor absolvenți de gimnaziu. Prin programul o`SCAR, Ambasada Austriei își propune să ofere tinerilor o alternativă: învățământul profesional de tip  dual. Aflat în cel de-al doilea an de înscrieri, programul o`SCAR a reunit în cadrul unui workshop 250 de elevi de gimnaziu din București și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect. Evenimentul a urmărit evidențierea avantajelor învățământului profesional de tip dual, care pe lângă latura teoretică oferă tinerilor șansa de a practica o meserie încă din timpul studiilor.

Campania va continua în mediul online pe tot parcursul verii, pentru a oferi cât mai multor elevi de clasa a VIII-a șansa de a interacționa cu toți cei implicați în proiect (companii, Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu” și prima serie de liceeni o’SCAR). Elevii care urmează cursurile programului o`SCAR obțin după doar 3 ani de cursuri teoretice și practice, calificarea de comerciant-vânzător.

Acest program reprezintă unul dintre locurile de întâlnire al angajatorului cu forța de muncă. Totodată, acțiunile întreprinse de Ambasada Austriei pentru promovarea învățământului profesional de tip dual au rolul de a diminua prejudecățile față de învățământul profesional.

Programul o`SCAR răspunde unei nevoi reale a companiilor  din retail de a avea angajați specializați

Acest proiect vine să răspundă unei nevoi reale a companiilor  din retail prezente pe piața din România, de a avea angajați specializați în meseria de comerciant-vânzător în domeniile alimentar, încălțăminte, fashion, sport, mobilier și telecomunicații. Companiile implicate în program sunt: Billa, C&A, Deichmann, Hervis, Humanic, kika și Telekom Romania.  Asigurând formarea practică a elevilor, acestea au un rol esențial în proiect.

Aflat deja în cel de-al doilea an de desfășurare, programul o`SCAR este susținut și în acest an de către Dani Oțil

Marți, 17 mai 2016, Dani Oțil a susținut un workshop interactiv cu elevii de clasa a VIII-a din mai multe școli bucureștene în cadrul căruia i-a invitat pe aceștia să descopere avantajele programului Școlii Comerciale Austriece din Romania.

„În ziua de astăzi, baza societății suntem noi. Noi cei care muncim, care am învățat să fim buni la ceva anume sau care ne dorim să fim buni la ceva. Programul o`SCAR îți oferă această șansă și nu trebuie irosită! Societatea are nevoie de oameni buni în vânzări la fel cum are nevoie de doctori sau de oricare alți profesioniști.” A declarat Dani Oțil în cadrul workshop-ului.

În cadrul programului o`SCAR, practica este principala metodă pentru învățarea meseriei de comerciant-vanzator.

Elevii participanți în program au posibilitatea să exerseze ceea ce învaţă la şcoală, să interacţioneze cu cei care practică deja meseria pentru care se pregătesc şi să descopere singuri avantajele imediate dar și  pe termen lung ale acesteia.  

Elevii o’SCAR primesc lunar, încă de la început, o bursă de până la 400 lei și beneficiază de o serie de facilități în funcție de rezultatele obținute la școală sau la practică, iar la final obțin un certificat profesional recunoscut pe plan european și prioritate la angajare în cadrul companiilor partenere. Cei care doresc își pot continua studiile pentru obținerea diplomei de bacalaureat și pot deja avansa în carieră pornind de la experiența deja acumulată.

Prima etapă de înscrieri în programul o`SCAR are loc în perioada 13-17 iunie și 21 iunie 2016

„Programul o`SCAR are o durată de 3 ani și oferă absolvenților cursuri de formare profesională în meseria de comerciant-vânzător în domeniile alimentar și non-alimentar. Înscrierile de anul acesta se vor desfășura în trei etape, iar prima etapă de înscrieri are lor în perioada 13-17 iunie și 21 iunie.” a declarat Loredana Popescu, directorul Colegiului Economic Costin C. Kirițescu.

Despre programul o`SCAR

Școala Comercială Austriacă din România (o’SCAR) este un proiect educațional, unde canditații pot învăța o meserie cu mare căutare: comerciant-vânzător în domeniile alimentar și non-alimentar (încălțăminte, fashion, sport, mobilier şi telecomunicaţii), direct de la profesioniști din companii de renume.

Școala este inițiată de Ambasada Austriei-Secția Comercială, în parteneriat cu șapte companii multinaţionale prezente pe piața locală și Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”, având la bază învățământul de tip dual austriac, printr-o combinație ideală a informațiilor teoretice cu cele practice. Programul are o durată de trei ani și oferă absolvenților de clasa a VIII-a cursuri de formare profesională în meseria de comerciant-vânzător în domeniile alimentar și non-alimentar.

Școala Comercială Austriacă din România este un proiect educațional susținut de Ministerul Învățământului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și de Primăria Sectorului 6. Pentru mai multe detalii despre programul o`SCAR, accesați http://oscar.kiritescu.ro/ .